index

index

Home


Welkom op de website van jeu de boules vereniging
"Tûk en Rekke" uit Menaam.

Op deze site vindt u alle informatie over onze vereniging.

Laatste update 12-10-2019

copyright tûk en rekke 2002  webdesign  www.zijlstrawebdesign.nl


Informatie wedstrijden

Jeu de Boules een échte sport voor man, vrouw, jong, oud, arm en rijk


Jeu de boules is inmiddels een serieuze sport. Het steekt de liefhebbers van dit prachtige spel dat mensen Jeu de Boules niet (willen) zien als een volwaardige sport, maar dat is het wel degelijk! Hóe serieus is te zien op de mooie 16 Jeu de Boulesbanen op clubdagen van de Menamer JdB-vereniging Tûk en Rekke, waar de club een jaarlijks terugkerend ‘open’ toernooien organiseert. Kom gerust eens kijken.

Een echte serieuze sport dus. Het is niet voor niets dat sportkoepel NOC*NSF pétanque ofwel Jeu de Boules erkend heeft als topsport.


Jeu de Boules wordt over de hele wereld gespeeld. Het is een hele oude sport. De Romeinen speelden het al. Frankrijk is wel de bakermat van de moderne vorm. Daar was het overigens vroeger vooral een elitesport. Tegenwoordig is het een échte sport voor man, vrouw, jong, oud, arm en rijk. Bijzonder en grappig is dat het een sport is die zowel door mannen als vrouwen tegelijkertijd gespeeld wordt. Ja, je hebt mannenteams, vrouwenteams, maar ook gemengde. Ze komen allemaal tegen elkaar uit, want het is niet echt een krachtsport maar veel meer een technische sport.


Opmerkelijk is het aantal jongeren dat Jeu de Boules speelt. Helaas nog niet in Menaam. In de steden is het echt een sport voor boven de veertig, maar op het platteland zie je veel jongeren. Die komen als jong grut met hun ouders mee en blijven uiteindelijk komen. Jeu de boules is ook een gezonde en gezellig bezigheid.

 

Jullie zijn van harte welkom om deze sport eens een paar keer te beoefenen. Als je daarbij begeleid wilt worden, kun je terecht op dinsdag- en woensdag- en zaterdagmiddag vanaf 13:30 uur.


Contact Jeu de Boulesvereniging Tûk en Rekke, Orxmasingel 128, Menaam.

Laatste nieuwsWist U dat


Ons eerstvolgend toernooi op zaterdag 9 november plaats vindt!


het is het eindejaars snerttoernooi 

We  beginnen om 10.30 uur


Opgave doe je voor vrijdag 8 november 19.00 uur  op de opgavelijst in het clubgebouw of bij de wedstrijdleider

Bertus  Waayer


Aanmelden doe je vanaf          

10.00 uur


 Zie voor toernooi-info onze toernooi agenda, welke u op deze pagina vind