index


index

Home


Welkom op de website van jeu de boules vereniging
"Tûk en Rekke" uit Menaam.

Op deze site vindt u informatie over onze vereniging.


Laatste update 24 maart 2023  

copyright zijlstrawebdesign  2002  www.zijlstrawebdesign.nl


Informatie wedstrijden

Jeu de Boules een échte sport voor man, vrouw, jong, oud, arm en rijk


Jeu de boules is inmiddels een serieuze sport. Het steekt de liefhebbers van dit prachtige spel dat mensen Jeu de Boules niet (willen) zien als een volwaardige sport, maar dat is het wel degelijk! Hóe serieus is te zien op de mooie 16 Jeu de Boulesbanen op clubdagen van de Menamer JdB-vereniging Tûk en Rekke, waar de club een jaarlijks terugkerend ‘open’ toernooien organiseert.

Kom gerust eens kijken.


Jeu de Boules wordt over de hele wereld gespeeld. Het is een hele oude sport. De Romeinen speelden het al. Frankrijk is wel de bakermat van de moderne vorm. Daar was het overigens vroeger vooral een elitesport. Tegenwoordig is het een échte serieuze sport dus. Het is niet voor niets dat sportkoepel NOC*NSF Pétanque ofwel Jeu de Boules erkend heeft als topsport voor man, vrouw, jong, oud, arm en rijk. Bijzonder en grappig is dat het een sport is die zowel door mannen als vrouwen tegelijkertijd gespeeld wordt. Ja, je hebt mannenteams, vrouwenteams, maar ook gemengde. Ze komen allemaal tegen elkaar uit, want het is niet echt een krachtsport maar veel meer een technische sport.


Opmerkelijk is het aantal jongeren dat Jeu de Boules speelt. Helaas nog niet in Menaam. In de steden is het echt een sport voor boven de veertig, maar op het platteland zie je veel jongeren. Die komen als jong grut met hun ouders mee en blijven uiteindelijk komen. Jeu de boules is ook een gezonde en gezellig bezigheid.

 

Jullie zijn van harte welkom om deze sport eens een paar keer te beoefenen. Als je daarbij begeleid wilt worden, kun je terecht op dinsdag- en woensdag- en zaterdagmiddag vanaf 14:00 uur.


Contact Jeu de Boulesvereniging Tûk en Rekke, telefoon 0518-451735

  

Laatste nieuws


   Toernooikalender 2023


Snel het laatste nieuws?


Installeer dan whatsapp op je telefoon  en sluit je aan bij de groepsapp


 Tûk en Rekke

 

voor het aller laatste nieuws

en

snelle communicatie.


Iedereen wordt verzocht om een nieuw aanmeldings formulier in te leveren bij de ledenadministratie


Je kan hier het formulier ook downloaden


Vanaf dinsdag 28 maart kunnen we weer boulen op onze boulebaan


De algemene ledenvergadering wordt gehouden op dinsdag

25 april 2023 gehouden in de biljartzaal

We beginnen om 20.00 uur,

Agenda volgt


Laatste nieuws